De meest iconische mobiele telefoons in de geschiedenis

  • door

Je zou niet volledig beseffen, maar het is meer dan 45 jaar geleden dat Martin Cooper, een Motorola onderzoeker en executive, maakte de eerste oproep op een handheld mobiele telefoon aan zijn rivaal, Joel S. Engel van Bell Labs, vanuit een hoek van de straat in New York.

“Als ik liep in de straat tijdens het praten aan de telefoon, geavanceerde New Yorkers gaped bij de aanblik van iemand daadwerkelijk bewegen tijdens het maken van een telefoongesprek,” Cooper wordt gemeld te hebben gezegd. “Vergeet niet dat in 1973, waren er geen draadloze telefoons of mobiele telefoons.

  • Geweldige retro gadgets die je kopen die je zullen herinneren aan de gloriedagen

‘Ik heb talloze telefoontjes gepleegd, waaronder een waar ik de straat overstak terwijl ik met een New Yorkse radioverslaggever sprak – waarschijnlijk een van de gevaarlijkste dingen die ik ooit in mijn leven heb gedaan.’

Hij gebruikte de Motorola DynaTAC voor dat noodlottige gesprek, een “mobiele” telefoon die meer dan een kilogram woog. De telefoons van vandaag wegen een tiende van dat, en zijn veel krachtiger.

  • Deze afbeeldingen van lege BBC-sets zijn ideale Zoom- en Skype-achtergronden

Het was een lange en moeizame reis om van de achterbrekende, zware schouderarme kolossen naar de flinterdunne smartphones van vandaag te krijgen. Androidrevolution  neemt een kijkje op enkele van de meer iconische handsets die het pad langs de weg hebben gemarkeerd.

Motorola

Motorola DynaTAC

Waar het allemaal begon en beroemd werd in vele films, zowel uitgebracht als in de jaren tachtig, zoals Wall Street (Gordon Gekko gebruikt het op het strand om met Buddy te praten) en American Psycho.

Er waren verschillende Motorola handsets uitgebracht over een periode van 10 jaar – van een prototype model in 1973 dat niet over een display, om het hoogtepunt van de serie in 1983 die kwam met een LED-scherm, zodat je kon op zijn minst zien het nummer dat u belde.

De batterij toegestaan voor een gesprek van maximaal 60 minuten, waarna het noodzakelijk was om de telefoon op te laden voor maximaal 10 uur in een straallader of 1 uur in een snellader, dat was een apart accessoire.

Androidrevolution

Motorola 4500x

De grootte van een kleine zak, de 4500x was meer geschikt voor de auto (het starten van de “carphone” nomenclatuur). U was echter ook in staat om het onderweg met u mee te nemen, om te gebruiken in uw vergadering.

Gordon Gekko had de DynaTAC, terwijl iedereen die daadwerkelijk nodig had om wat werk te doen had de vervoerbare bereik van Moto. Ja, je had sterke spieren nodig, maar je kon ook vrijwel overal bellen.

Blackberry

Philips C12

Gemaakt door Philips – het maakte telefoons op een gegeven moment – de C12 stond als een van de klassieke candybar handsets van de late jaren 1990 en was oorspronkelijk beschikbaar op de BT Cellnet netwerk in het Verenigd Koninkrijk.

Zijn partijtruc was dat het tien tekstberichten kon bewaren en een antenne had u aan en uit kon schroeven. Er was ook een gerucht dat de C12 in staat was om op te bijvullen krediet zelf gratis. Urban legende gaat dat, als je hield de 5-knop naar beneden lang genoeg, een extra £ 10 zou worden toegevoegd aan uw saldo.

In 2006, O2 vertelde haar C12 klanten dat ze niet langer de telefoon te gebruiken op haar netwerk, waardoor velen worden weggegooid. Droevige tijden.

Philips

Nokia 3310

Uitgebracht in 2000, de bekroning glorie van nokia’s ongelooflijke user-focused design, de 3310 was de mobiele telefoon die iedereen kon gebruiken. Er was een periode in de vroege noughties toen het zo alomtegenwoordig was aangezien iPhone vandaag is. Tot op heden nokia heeft verkocht meer dan 126 miljoen van hen, waardoor het een van de meest populaire mobiele telefoons aller tijden.

De handset was vrijwel onverwoestbaar, verpakt een grote levensduur van de batterij en fatsoenlijke gesprekskwaliteit. Het ook verscheept met Snake 2, die geweldig was. Maar, misschien wel de grootste trekken was dat je kon de cover van de telefoon te ruilen voor een aangepaste gezicht en achterplaat. De accessoiremarkt is sindsdien nooit meer hetzelfde geweest.

Motorola

De Ericsson T28

Een andere klassieker, de T28 deed afstand met de dikke ontwerp van zijn tijdgenoten en koos voor iets veel dunner. Het had een minuscuul single-line scherm dat het lezen van tekst vrij problematisch maakte.

Het succes lag in dat het de kleinste en lichtste telefoon beschikbaar op het moment. Met een gewicht van 81gram, de T28 leidde tot de trend voor pocketability in telefoons die we vandaag zien. Sommige van de oude garde hier bij Androidrevolution  had een.

Lg

Ericsson T68

Gelanceerd in 2001, de T68 was Ericsson’s eerste telefoon met een kleurenscherm, sportieve maar liefst resolutie van 101 x 80 en 256 kleuren.

Een jaar later, onder de eigendom van Sony (Ericsson werd Sony Ericsson), de T68i werd een van de eerste telefoons om een camera te hebben. We zeggen een camera, maar wat we echt bedoelen is een optioneel accessoire dat je kon aansluiten op de telefoon, zodat je onderweg foto’s maken. Mega.

Motorola

BlackBerry 6230

Stel je zit in een luchthaven werken, omdat je in staat bent om uw e-mails te lezen op de weg. Klinkt nu standaard, maar in 2003 was je een demi-god als je die kracht binnen handbereik had.

Omhoog stappen de Qwerty toetsenbord-touting BlackBerry 6230, die beloofde veilige e-mail op de weg van een apparaat dat je kon typen zonder dat je alle T9 te krijgen.

Apple

Sony Ericsson V800

Sony’s V800 flip telefoon was een van de eerste handsets naar het Verenigd Koninkrijk hit met 3G op sleeptouw en was de Vodafone vlaggenschip om haar nieuwe dienst te bevorderen. De tri-band handset landde in 2004, met een draaibare 1,3-megapixel camera bevestigd, zodat je kon video-oproepen te maken.

Verpakking 7MB van interne opslag, de telefoon had ook de mogelijkheid om Memory Stick Duo kaarten te lezen, wat betekende dat het was uitbreidbaar helemaal tot 16GB – veel opslagruimte voor de tijd, vooral als je bedenkt dat er geen apps te downloaden.

Motorola

Motorola Razr V3

Tot de Razr, vrijwel elke telefoon was groot – te zijn over het krijgen van de klus te klaren en niet veel meer. Maar de Razr V3 was een slanke, slanke, clamshell telefoon die dat allemaal veranderd. Vanaf nu, als je een telefoon wilde verkopen, moest het er goed uitzien.

Helaas, hetzelfde kon niet gezegd worden voor de onhandige interface. Echter, de Tron-geïnspireerde looks betekende dit is een van de all time greats. Oh, en de hete roze versie verkocht als warme broodjes.

Motorola

LG Chocolade

Een andere handset te kapitaliseren op de opkomende roep om roze gadgets was de LG Chocolate (of KG800, om het zijn ware Britse aanduiding). Hoewel het niet de eerste in het assortiment, met de originele kleurenschema komen in een doos die rook als, nou ja, chocolade, de roze versie vrij veel veranderde het landschap voor gadgets, niet alleen mobiele telefoons.

Na het succes, kon je niet bewegen voor roze gadgets in het midden tot laat-noughties. Of vrouwen echt wilden hun spelcomputers, PDA’s, horloges of rekenmachines in het roze was een andere zaak, werden ze hoiked op elke hoek. LG vond het niet erg, het verkocht bucketloads van elk van de variaties van de telefoon – iets wat het niet echt heeft herhaald tot op de dag (afgezien van de Nexus 4, maar dat kan meer worden toegeschreven aan Google).

Sony Ericsson

Motorola Rokr E1

Motorola was op een broodje na de Razr (hoe de tijden zijn veranderd), en samen met Apple om de eerste iPhone te maken, van soorten – dan nagesynchroniseerde de Rokr E1. Het idee was dat je je telefoon kon synchroniseren met iTunes en een enorme 100 tracks op de weg met je mee kon nemen.

Zoals u zich voorstellen, het is mislukt, en mislukte slecht, met een onhandige interface en een gebrek aan opwinding over een apparaat dat kon houden slechts 100 nummers in vergelijking met de iPod ’s (nu klassieke) mammoet opslagopties. Het zou Apple nog twee jaar duren om met de iPhone te komen die we vandaag kennen.

Nokia

Nokia N95

iPhone, welke iPhone? Nokia’s N95 was ver vooruit zijn tijd. Lancering op het hoogtepunt van de roem van Nokia, het was een van de eerste echte vlaggenschip smartphones die werd een must-have product. De telefoon werd uitgebracht in 2007 met een 5-megapixel camera, GPS, webbrowser en een stapel andere nette trucs.

Het omvatte ook Symbian OS 9.2, die tal van juiste smartphone functionaliteit aangeboden, zoals surfen op het web en basis-apps. De opname van uitbreidbare microSD-opslag markeerde het begin van een trend in smartphones die we vandaag de dag nog steeds zien.

Motorola

Iphone

Er is geen ontkennen dat de iPhone is een iconische mobiele telefoon. Het verlegde de hele focus van het maken van gesprekken naar het doen van iets veel meer. Maar, voor al zijn spannende feature set, het was een heel andere telefoon van wat we nu hebben. Geen knippen en plakken, geen apps van derden, en het was tergend traag.

De originele iPhone combineerde Apple’s iPod, al een enorme verkoper, met een mobiele telefoon, wat resulteert in een vreugdevolle unie die nog steeds tot op de dag. Het zorgde ervoor dat Apple steeg naar de top van de tech-markt. Laten we niet vergeten de wereld van apps ofwel, die bijna elke consument elektronica apparaat heeft veranderd, niet alleen de nederige telefoon.

Androidrevolution

Motorola Aura

Iconisch simpelweg vanwege zijn absoluut bizarre ontwerp, de Motorola Aura zelfs Nokia’s gekste aanbod te schande. Op bijna 1.400 pond toen het voor het eerst ging op de verkoop in de VS, de Aura was de meest elite van mobiele telefoons.

Het werd geproduceerd uit roestvrij staal en pochte een complexe voorplaat met bewegende tandwielen die fabrikanten twee weken nodig ed om te produceren. De telefoon draaide ook, met het ronde scherm in het midden beschermd door een Zwitserse lens.

Androidrevolution

iPhone 4

Het is misschien niet letterlijk waar, maar het voelt zeker alsof de iPhone 4 luidde in een nieuw tijdperk van smartphone design. Met behulp van de basis van de eerste drie generaties van de iPhone, het radicaal opnieuw ontworpen look and feel van de telefoon, waardoor in scherpere randen, meer glas, en een volwassen premium vibe.

Het was een groot en onmiddellijk succes, en legde de weg voor de ontwerpen van Apple gaan vooruit, steeds een stijl icoon en een must-have accessoire of voor mode of de boardroom.

Androidrevolution

Samsung Galaxy-opmerking

Er was een tijd, wat betekent dat bij de lancering, toen de Samsung Galaxy Note zag er bijna waanzinnig massief – zeker mensen zouden nooit willen zo’n groot apparaat op hen te allen tijde?

Blijkt dat Samsung was het lezen van de kamer beter dan veel mensen zich realiseerden, met phablets, zoals ze bekend werd, verspreiden heinde en verre – de Galaxy Note was enorm invloedrijk in het openen van die markt.

Androidrevolution

Samsung Galaxy S3

De Galaxy S2 was een enorme smartphone voor Samsung, waaruit blijkt dat het geweldige telefoons kon maken om de dominantie van Apple uit te dagen, met Behulp van Android – maar de S3 voelt belangrijker voor ons, met name kijkend naar het ontwerp. Het bracht in een nieuwe, gebogen look aan het lichaam van de telefoon die Samsung is iterating op sindsdien.

Dat maakt het een echt interessant oriëntatiepunt voor Samsung, en het ook verkocht als absolute gangbusters, uiteindelijk inhalen van de iPhone 4’s tally, zelfs.

Androidrevolution

Samsung Galaxy S6 Edge

Natuurlijk, niet alle iconische ontwerpen doorstaan de tand des tijds. Samsung Galaxy S telefoons zijn echte lookers jaar na jaar, en de S6 Edge is geen uitzondering, maar de toevoeging van die waterval gebogen rand, die beloofde zo veel bruikbaarheid en functionaliteit, niet precies vangen de wereld in brand.

Androidrevolution

iPhone XR

Er is geen ontkennen dat de iPhone X was verdeeldheid zaaien toen het voor het eerst debuteerde, waardoor ingekerfde schermen in de echte mainstream, maar het is ook eerlijk om te zeggen dat dat ontwerp ging op een brullend succes geworden. We hebben gekozen voor zijn goedkopere broer of zus, hoewel, de iPhone XR, vanwege hoeveel mensen gekozen voor zijn iets goedkoper, maar even premium karbonades.

Met een scala aan poppy kleuren om uit te kiezen, is de XR uitgegroeid tot een van die telefoons die je absoluut overal ziet, zoals de iPhone 11 erna, en is het symbool van de nieuwe golf smartphones die op dit moment zo populair zijn.