Sony Ericsson MW600 Bluetooth-headset

  • door

Review Een beoordeling, kritiek of koopgids van een dienst, product of creatieve onderneming zoals kunst, literatuur of een performance.

Houdt uw telefoon veilig terwijl u naar muziek luistert

 

Als je iemand bent die regelmatig rijdt, of fietst, of skiet, of kookt, of schoonmaakt, of iets doet – wat dat betreft – wat je handen en ten minste een deel van je concentratie vereist, dan weet je de waarde van een Bluetooth-headset.

Maar in de meer energieke van de bovengenoemde bezigheden, zult u merken dat een gewone ol ‘een-eared headset niet zal doen. Ze vallen uit. Als je halverwege een Colorado, of leunend over je stoofpot, het laatste wat je wilt dat beetje duur plastic te doen is vallen.

Voer de MW600 van Sony Ericsson in – een piepklein apparaat met een grote clip waarmee je van elke hoofdtelefoon een Bluetooth-headset maken. Maar is het de moeite waard om je zuurverdiende geld voor te beschieten? Heb je echt de MW600 nodig in je leven?

Kijk naar je pink aan je linkerhand. De MW600 is ongeveer even groot als dat. Het heeft een clip op de achterkant die twee derde van de weg naar beneden bereikt, en een OLED-scherm aan de voorkant. De bovenkant heeft een hoofdtelefoonaansluiting, de onderkant heeft een Micro-USB-aansluiting en er zijn stroom-, bel-, volume- en muziekbedieningen verspreid over de hele wereld.

Koppelen is eenvoudig en snel – wanneer u het apparaat inschakelt, wordt het automatisch gestart met zoeken. Schakel Bluetooth in op uw telefoon – of een ander A2DP-apparaat, en u moet MW600 herkennen in de lijst met dingen waarmee u verbinding maken. Selecteer het, en je moet worden gekoppeld – het is zo gemakkelijk.

Zodra je bent gekoppeld, sluit je je favoriete hoofdtelefoon aan – alles met een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting werkt – en ben je klaar om te gaan. Een microfoon op het apparaat zelf zal u toelaten om weg te chatten met iedereen aan de telefoon, en je ziet eruit alsof je een krankzinnig persoon, praten tegen jezelf, als je loopt in de straat.

Het feit dat u uw eigen hoofdtelefoon – of zelfs luidsprekers – gebruiken is een absolute uitkomst. Te vaak hebben we geworsteld met de pasvorm van Bluetooth-headsets, en de optie om over te schakelen van een kleine headset naar maar liefst grote blikjes naar wil is zeer welkom. Geluidskwaliteit was indrukwekkend, met alle details in het geluid komen door warm.

Als je een Sony Ericsson-telefoon hebt, kun je songinfo naar het scherm van het apparaat sturen, maar de meeste smartphones moeten je ook toestaan om tracks over te slaan en ook spraakopdrachten te doen, zij het met een beetje vertraging tussen je op de knop drukken en het daadwerkelijk uitvoeren van de actie.

Een woord van voorzichtigheid, hoewel – met behulp van de Spotify-app op de Android-1.5-powered HTC Hero, vonden we dat de standaard muziekspeler van de telefoon zou insnijden wanneer we pauzeerden, in plaats van Spotify gewoon stoppen. Als u geen Sony Ericsson-telefoon gebruikt, kunnen uw kilometers hier variëren.

Als u de afspeelknop ingedrukt houdt, u ook een menu bekijken waarin u er ook voor kiezen om via het apparaat naar AM- of FM-radio te luisteren. We vonden de navigatie uitzonderlijk onhandig, maar het is iets waar je op tijd aan gewend raakt. Verwacht alleen niet dat je het aan je moeder geven en verwacht dat ze het van de vleermuis gebruikt.

  • Androidrevolution plant nog eens 1.000 bomen met Resideo

Levensduur van de batterij is respectabel. We hebben het een keer volledig opgeladen en zijn er niet in geslaagd om het meer dan een week met gemiddeld gebruik af te voeren. Sony Ericsson denkt dat je er ongeveer 10 uur uit haalt voordat je moet opladen, wat je doen met een meegeleverde Micro-USB-kabel.

Oordeel

Als je in het verleden teleurgesteld bent geweest met Bluetooth-headsets, of als je jezelf regelmatig in situaties bevindt waarin je je telefoon uit de weg wilt houden, maar er nog steeds naar muziek luistert, dan lijkt de MW600 goed in het plaatje te passen en levert een uitstekende geluidskwaliteit met een redelijke levensduur van de batterij.

U krijgt niet de beste functionaliteit uit het apparaat als u geen Sony Ericsson-handset hebt, maar zelfs zonder, kunnen we een hele stapel gevallen bedenken wanneer het nuttig zou zijn – zelfs essentieel – om uw mobiele telefoon draadloos te hebben aangesloten op uw hoofdtelefoon. De MW600 volbrengt dat vakkundig.