Tips voor het opnemen van betere video met je smartphone

  • door

Landschap
Niets ruïneert geweldige beelden zoals het hebben van twee zwarte verticale balken langs beide zijden van je video. Om deze amateurfout te voorkomen, moet u landschapsoriëntatie gebruiken en geen staande oriëntatie gebruiken tijdens het opnemen – of investeren in een smartphone zoals de Motorola Moto One Action die automatisch in landschap wordt opgenomen, zelfs als u uw telefoon in portret houdt.

Landschap zorgt er niet alleen voor dat je video in het algemeen esthetisch aantrekkelijker lijkt, maar het zal het ook leuker maken om naar te kijken wanneer deze op een breedbeeld of televisie wordt bekeken. Bovendien leg je meer vast in de eigenlijke video.

Dus vergeet niet: houd je telefoon nooit verticaal vast tijdens het opnemen, tenzij je die verticale zwarte balken echt leuk vindt of wilt opnemen (of als je puur opneemt voor iets als Instagram Stories).

Framing
Nu u in de juiste richting opneemt (zie hierboven), vult u het frame volledig met uw onderwerp. U hem of haar of het ook iets off-center om een meer visueel interessante scène te creëren. Gewoon spelen en zien wat er het beste uitziet.

Zoom
Niets is erger dan digitale zoom – vraag het maar aan elke professionele fotograaf. De meeste smartphones zijn helaas voorzien van digitale zooms, die zijn gewoon software trucs die ervoor zorgen dat uw onderwerp dichterbij lijken, maar niet zonder overvloedige hoeveelheden pixelatie.

Om in te zoomen tijdens het opnemen zonder de heldere, levendige kwaliteit te verliezen die je in video’s wenst, heb je een apparaat nodig dat een fatsoenlijke optische zoom biedt – zoals de Huawei P30 Pro. Als u een smartphone met meer dan een camera op de achterkant, vaak een van de extra lenzen is een aangewezen “tele” lens, ontworpen om u een optische zoom effect, inzoomen zonder verlies van detail.

Als je geen smartphone met optische zoom hebt, moet je dichter bij je onderwerp komen of een accessoire gebruiken. In het algemeen moet je altijd zo dicht als je, vooral voor strakke foto’s op gezichten. Laten we eens kijken naar die sproeten en fijne lijntjes en wang fuzz.

Flash
We hebben allemaal gezien die video’s waar het onderwerp heeft een gele huid en rode duivelse ogen in combinatie met super donkere achtergronden. De dader? Nou, ja, het is de fotograaf … maar het is ook de flitser.

Smartphones, zie je, zijn uitgerust met LED-verlichting die te helder zijn en kan gemakkelijk scheef de kleurtemperatuur van foto’s. Ook zal video vaak nog steeds komen slecht verlicht op het einde. Als je ’s nachts een foto wilt opnemen, moet je een andere lichtbron vinden.

Word creatief met beschikbare lampen zoals een neonbord of juke box. Ze kunnen een beetje van de benodigde gloed toe te voegen, terwijl ook jazzing van uw video met kleur.

Achtergrondverlichting
Er is iets anders dat je in gedachten moet houden bij het denken over flitser en verlichting in het algemeen: het vermijden van backlit-instellingen.

Je misschien mensen en hun gezichten zien wanneer ze verlicht zijn, maar je smartphonecamera kan en zal meestal beelden met een helder licht met een donker figuur laten halolen. Dat cijfer zal ook geen zichtbare kenmerken, wat betekent dat je net gemist wat het ook was dat je probeerde vast te leggen.

Probeer een eenvoudige lichtinstelling te configureren om deze situatie te voorkomen. Degenen onder u die opnemen op de vlieg kan ook het verbeteren van een backlit situatie door te verhuizen naar een of andere kant. Hoewel sommige stock camera apps proberen om de effecten van achtergrondverlichting te verminderen, moet je proberen het verminderen van de effecten op uw kant ook.

Androidrevolution

Time lapse
Time lapse of time-lapse fotografie is een cinematografie techniek waarbij de frequentie waarbij filmframes worden vastgelegd (de framerate) veel lager is dan die gebruikt wordt om de volgorde te bekijken. Wanneer u deze reeks op normale snelheid opnieuw afspeelt, lijkt de tijd sneller te gaan en dus te lapsing.

Simpel gezegd: time-lapse fotografie is tijdmanipulatie. Objecten en gebeurtenissen die normaal gesproken uren, dagen, maanden of jaren in beslag nemen, kunnen worden vastgelegd en later met een veel hogere snelheid worden bekeken, dankzij time-lapse fotografietechnieken.

Voordat het Instagram-team Hyperlapse debuteerde, was het maken van een time-lapse video met je smartphone zowel vervelend als, om eerlijk te zijn, moeilijk. Sindsdien hebben sommige fabrikanten de functie net ingebouwd in de vooraf geïnstalleerde camera-app. Apple iPhones hebben bijvoorbeeld een time-lapse-functie in de camera.

Toch hebben sommige telefoons het niet, en Hyperlapse is inmiddels stopgezet, maar er zijn alternatieven. Microsoft heeft zijn eigen Hyperlapse app op de Play Store die is eenvoudig te gebruiken en stabiliseert uw beeldmateriaal, en er is een andere genaamd Framelapse Pro, dat is zeer gewaardeerd.

Gifs
GIF’s zijn overal. Op een bepaalde dag, zie je ze op Twitter, Facebook, nieuwssites, advertenties, en elke andere site denkbaar.

Het zijn net kleine stop-motion videoclips die je verzenden via e-mail, sociale netwerken of sms-berichten. Niet alleen zijn ze kort om naar te kijken en gemakkelijk te delen, maar ze zijn ook eenvoudig te maken. Alles wat je nodig hebt is een camera-uitgeruste smartphone en een app. Giphy laat je GIF’s maken, net als Google Foto’s.

Androidrevolution heeft ook een gids die de beste manieren om een GIF te maken details. U vandaag aan de slag, en het zal waarschijnlijk niet kost je een ding, behalve misschien een beetje tijd. Bekijk ook de Boomerang-app van Instagram. Het duurt uitbarstingen en dan hecht ze samen in een HD-video lus. De lus begint naar voren af te spelen, maar speelt vervolgens achteruit, waardoor een GIF-achtige video ontstaat die geen audio bevat.

Instagram raadt je aan iets te vinden dat beweegt, en neem het dan op terwijl je stilhoudt en voila! Van daaruit kun je het delen op Instagram. Boomerang slaat de video ook automatisch op in je camerarol.

Het idee is dat je – met een GIF – een interessante kleine videoclip hebt gemaakt die gemakkelijk viraal kan gaan.

Snapchat (Snapchat)

Effecten
Snapchat was een van de eerste apps die de manier waarop we video’s maken volledig veranderde. Hiermee kun je snel een video (of snap) van jezelf op het werk naar een vriend sturen en dan kunnen ze het openen, screenshoten als ze dat willen, en terug antwoorden met hun eigen videoreactie.

Je snaps nog leuker maken door op augmented reality gebaseerde speciale effecten en geluiden toe te voegen, met een functie genaamd Lenzen. Net als Lenzen, die voornamelijk worden toegepast op je gezicht in real-time, zijn er ook 3D World Lenzen die uniek van invloed op de omgeving om je heen.

Wat is het nut van Snapchat en hoe werkt het?
Deze animatie is bedekt met de wereld om ons heen en kan worden vastgelegd en vervolgens gedeeld met onze vrienden in een chat of volgelingen via ons verhaal. Zowel lenzen en World Lenses worden vaak veranderd door Snapchat, hoewel populaire zijn terugkerende. Ten slotte zijn er filters, die u gebruiken om jazz up your snap.

Je gekleurde filters, de huidige tijd, het lokale weer, snelheidsoverlays of geofilters aan je video toevoegen. Nu, als je klaar bent met het spelen met een van deze Snapchat-functies, kun je je snap altijd lokaal opslaan op je apparaat en het vervolgens delen met anderen via andere sociale netwerken of SMS. Maar, als Snapchat is niet je ding, probeer Instagram. Instagram biedt verschillende filters en lenzen voor video’s, ook.

Accessoires
Laten we eerlijk zijn: smartphone camera’s zijn gewoon niet zo goed als de krachtpatsers gemaakt door Canon of Nikon of Sony, vooral omdat smartphone camera’s en hun stock camera apps gebrek aan fijnere controles en andere dingen, ook al worden ze steeds veel beter.

Als u daarom uw smartphone video-opname vaardigheden naar het volgende niveau, zonder een prijzige DSLR te kopen, wilt u misschien overwegen het kopen van accessoires die uw camera het ware potentieel onthullen. U alles krijgen van statief montagesystemen tot creatieve lens add-ons.

Androidrevolution

Bewerken
En tenslotte, soms een beetje bewerken is nodig om uw beeldmateriaal gaan van “meh” naar “wow”. En tegenwoordig kun je ook intensief bewerken op je smartphone, wat betekent dat je niet hoeft te investeren in fancy desktop software.

Alles, van basistrimmen tot het toevoegen van overgangen, titels en effecten is eenvoudig op zowel iOS- als Android-mobiele apparaten. Of uw volgende video nu een montage of een schoolproject is, mobiele apps kunnen het videobewerkingsproces stroomlijnen.

Apple’s eigen iMovie voor iPhone en iPad, bijvoorbeeld, bevat titels en overgangen en ondersteunt zelfs het maken van theatrale trailers onderweg. Andere functies zijn picture-in-picture, split screen en slow motion effecten. Het is zeer vergelijkbaar met iMovie op de Mac, in feite. Voor iPad Pro, wilt u misschien LumaFusion een gaan, hoewel dat is vrij prijzig.

Pinnacle Studio is een ander goed voorbeeld, evenals Videon en Magisto. Maar dat is nog niet alles: Adobe’s Premiere Rush-app voor iPhone en iPad is een krachtige videobewerkingstool met veel van de functies van Premiere Pro, hoewel het is uitgekleed en door iedereen kan worden gebruikt.

Androidrevolution plant nog eens 1.000 bomen met Resideo
Het biedt snelle videobewerking, net als andere mobiele apps, waar je gewoon beeldmateriaal en foto’s slepen en neerzetten in de volgorde waarin je ze wilt en ze indelen, maar het is ook compatibel met Premier Pro, zodat je het eindresultaat exporteren naar de desktopsoftware en met meer controle verfijnen.