Wat is Bixby? Samsung’s slimme assistent uitgelegd

 • door
 • Samsung’s high-end Android-telefoons worden geleverd met een eigen spraakassistent genaamd Bixby, naast het ondersteunen van Google Assistant.

  Bixby is samsung’s poging om het op te nemen tegen de wil van Siri, Google Assistant en Amazon Alexa. En hoewel het niet het succes van een van deze drie assistenten heeft gehad, is het nog steeds vooraf geïnstalleerd op Samsung-apparaten.

  Androidrevolution

  Wat is Samsung Bixby?

  Bixby is een virtuele assistent. Het maakte zijn debuut op de Samsung Galaxy S8, maar is ontworpen om te werken in een reeks van Samsung producten en is opgenomen in tal van andere apparaten zoals Samsung’s Family Hub koelkast en tv’s.

  U het gebruiken om tekst, op maat gemaakte informatie (over het weer, herinneringen aan vergaderingen, nieuwsartikelen, enzovoort), meer informatie over wat het ziet met de camera (zoals waar een bank te kopen in de camera te bekijken), en complete acties (zoals bel je moeder voor je). Bixby kan individuele stemmen leren, dus het personaliseert antwoorden, afhankelijk van wie het vraagt. Samsung zei dat het “leert, evolueert en zich aanpast” aan jou.

  Bixby is ook beschikbaar op sommige apps van derden.

  Samsung heeft ook een Galaxy Home Bixby-luidspreker in de maak, hoewel dit nog steeds niet zo’n 18 maanden na de oorspronkelijke aankondiging is gelanceerd.

  Hoe Bixby werkt

  Bixby is ontworpen om u een volledig scala aan interacties te laten uitvoeren, in plaats van bijvoorbeeld een app te starten of één taak uit te voeren.

  Bixby is contextueel op de hoogte, wat betekent dat het de status waarin de app zich bevindt kan herkennen en de juiste acties kan uitvoeren op basis van uw verzoeken, zodat u ook spraak of aanraking mixen.

  Bixby moet ook in staat zijn om natuurlijke taal te begrijpen: dit betekent dat u geen setzinnen hoeft te gebruiken, maar u onvolledige informatie geven en Bixby kan interpreteren en actie ondernemen. Natuurlijke taalherkenning is bijvoorbeeld de sleutel tot de opkomst van Alexa en is nu een belangrijk element van de moderne AI.

  De service werkt in wezen op dezelfde manier als andere AI-oplossingen zoals Google Assistant of Amazon Alexa, omdat het naar je stem luistert, de informatie interpreteert en de resulterende actie retourneert.

  Het contextuele bewustzijn betekent dat je het krijgen om acties te ondernemen zonder moeizaam details precies wat te doen met wat – het al begrijpt waar je bent dus kan de logische volgende stap te nemen.

  Wake-woord

  Voor degenen die het wake-woord ‘Hi Bixby’ gebruiken, kun je met je apparaat praten met natuurlijke taal, zoals je zou kunnen doen met Google Assistant. Echter, Bixby lijkt gevoelig voor de lancering per ongeluk, dus met behulp van de knop druk methode voorkomt valse herkenning. Dit geldt alleen voor de spraakbesturingskant van Bixby. Anders vind je dingen als Bixby Vision geïntegreerd in de camera en klaar voor gebruik.

  Wat Bixby kan doen?

  Bixby-stem

  Een van de belangrijkste doelstellingen van Bixby is om te gaan met steeds ingewikkelder apparaten. Hier zijn enkele voorbeelden van wat Bixby zal doen:

  • Zeg “toon dit op mijn TV” om uw telefoonscherm gespiegeld aan een Tv van Samsung te zien.
  • Zeg “gebruik dit als mijn behang” om het schermbeeld op te slaat als achtergrond van je telefoon.
  • Zeg “neem een selfie en deel het zal Facebook” om uw apparaat te dwingen om precies dat te doen.
  • Zeg “herinner me eraan om medicijnen te nemen om 15.00 uur” zodat Bixby de herinnering zal opslaan.
  • Zeg ‘Berichten openen’ om de Berichten-app te openen.
  • Zeg ‘HDR inschakelen’ om die functie in te schakelen in de camera-app.

  U moet op de Bixby-knop drukken of zeggen dat het wake work deze commando’s, die allemaal logisch zinvol, passend bij de geschetste doelstellingen die Samsung oorspronkelijk uiteengezet voor Bixby te gebruiken. Het is gemakkelijk om het te vragen om dingen te doen zoals het veranderen van het volume of het verhogen van de helderheid van de telefoon. Over het algemeen, als het gaat om apparaatcontrole, bixby is zeer goed, zoals het is met het samenstellen van berichten voor u, of het lezen van inkomende berichten. Enz.

  Bixby Visie

  Bixby Vision biedt een scala aan functies die profiteren van de camera op de telefoon. Als u op een vergelijkbare manier werkt met Google Lens of de Amazon-winkel-app, u Bixby vragen wat iets is of de camera-app openen en op de Bixby Vision-knop drukken.

  Dit is een geweldige functie, maar een die we al vaak hebben gebruikt in andere apps. Bixby Vision zal in wezen identificeren wat de camera is gericht op, met opties gepresenteerd, afhankelijk van wat het ziet, het aanbieden van een beeld te identificeren, plaats, tekst of ga naar shopping opties. Wanneer de Bixby Vision denkt dat hij wijn kan zien, biedt het een wijnzoekfunctie. Deze leiden dan tot meer informatie, zodra het apparaat is geïdentificeerd.

  We hebben het gezien:

  • Identificeer The Shard in Londen en stel lokale restaurants voor.
  • Herken een doos Lindt Lindor (aardbeien en crèmesmaak) en stel winkelopties voor.
  • Spot een fles Casillero di Diablo en bied details over de wijn.
  • Herken tekst, waardoor het gemakkelijk is om tekst uit een poster te kopiëren.

  Het beste aan Bixby Vision is dat het niet afhankelijk is van de volledige Bixby Voice-service, met directe toegang via de camera, dus zelfs degenen die nog geen taalondersteuning hebben voor de volledige Bixby Voice-service krijgen Bixby Vision.

  Androidrevolution

  Bixby Home

  Er is een andere kant aan Bixby. Voor degenen die niet duiken in de voice service – of degenen die niet kunnen krijgen omdat het niet wordt ondersteund in hun land – is er Bixby Home. Dit is een deel van uw telefoon startscherm, wonen aan de linkerkant van uw homepage.

  • Beste smartphones 2020: De beste mobiele telefoons die vandaag te koop zijn

  In het Verenigd Koninkrijk integreert dit de Upday nieuwsdienst (toegankelijk via een linkse veegbeweging op het scherm of een korte druk op de knop) of Flipboard voor degenen die elders zijn en trekt kaarten uit ondersteunde apps. Dit is gevuld met kaarten, dus het is als een persoonlijke feed of een verticaal scrollen lijst van informatie die Bixby kan communiceren met, of dat nu weer, fitness activiteit, en knoppen voor het besturen van IoT gadgets.

  Veel apps en services kunnen worden geïntegreerd in Bixby Home, zoals Twitter, Facebook, Spotify en je galerij, zodat je daar toegang hebt tot hoogtepunten van al deze dingen. Dat betekent dat je een kaart hebt waarop foto’s staan die je onlangs hebt gemaakt, een kaart met actuele Twitter-trends of besturingselementen voor je Spotify-muziek. In werkelijkheid is er heel weinig dat Bixby Home doet dat uniek of nuttig is.

  Bixby-herinneringen

  Bixby kan een herinnering voor u maken, maar met specifieke taken in tekst- of checklist-indeling. U het vragen om u te herinneren aan oproepen en tekstberichten die u later wilt maken, en media-inhoud die u later opnieuw wilt bekijken, zoals foto’s (maximaal acht foto’s in één herinnering), video en webinhoud. U een herinnering instellen via spraak of vanuit Bixby Home (ga hier voor meer informatie over hoe).

  Restaurant aanbevelingen

  Restaurant aanbeveling kan worden geserveerd door Bixby op basis van plaatsen die je hebt bezocht in het verleden. Het behandelt ook een deel van het boekingsproces, zoals reserveringstijd, uw telefoonnummer, het aantal gasten, enz., dat allemaal automatisch kan worden ingevuld op basis van uw eerdere gewoonten.

  Uber-ritten

  Met Bixby kun je Uber-ritten boeken met je stem. In een demo op het podium, Samsung vertelde Bixby, “Ik heb een ritje naar JFK,” zonder daadwerkelijk te zeggen “Ik heb een Uber …”. Bixby reageerde gewoon met een prijs en een verzoek om te bevestigen. Dit soort interactie werkt ook met concerten of restaurants, dus je hoeft niet te zeggen “… op Ticketmaster”. Het beste deel is dat je niet hoeft een van deze apps geïnstalleerd.