Wat is Google Duo? Wat u moet weten over de video- en spraakoproep-app van Google

  • door
  • Vergelijkbaar met Apple’s FaceTime, Facebook’s WhatsApp en Microsoft’s Skype
  • Biedt end-to-end encryptie

 

Google Duo is een video- en audiobelapp van Google, vergelijkbaar met Apple’s FaceTime, Facebook’s WhatsApp of Messenger en Skype van Microsoft. Duo is gratis te gebruiken en werkt op zowel iOS- als Android-apparaten – in tegenstelling tot Apple’s FaceTime.

De app heeft onlangs zijn limiet voor groepsbellen verhoogd tot 12, zodat u chatten met al uw familie en vrienden.

Duo vertrouwt op je telefoonnummer, stelt je in staat om mensen in de contactenlijst van je telefoon te bereiken, biedt end-to-end encryptie en heeft handige functies zoals Knock Knock, waarmee je live video van je beller zien voordat je antwoordt.

Het is ook gemakkelijk te gebruiken omdat de interface van de app belachelijk eenvoudig is. Zo werkt Duo, inclusief hoe je aan de slag en of het veilig is om te gebruiken.

Hoe werkt Google Duo?

Slag

  1. De Google Duo-app downloaden voor je iOS- of Android-apparaat
  2. Ga akkoord met het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google
  3. Aangeven of Duo je meldingen kan sturen en toegang kan krijgen tot je microfoon en camera
  4. Uw nummer verifiëren
  5. Typ de eenmalige verificatiecode die via sms wordt verzonden
  6. De hoofdinterface van de app wordt dan weergegeven.

De hoofdinterface van Google Duo is een scherm dat in tweeën is gesplitst, waarbij de bovenste helft laat zien wat uw camera ziet en het onderste gedeelte met een zoekbalk met een tabblad ‘Groep maken’ hieronder. Wanneer je dit scherm voor het eerst ziet, wordt je gevraagd duo toegang te geven tot je contacten.

Videobellen

Elke keer dat je Duo opent, zie je de cameraweergave met de zoekbalk en de knop ‘Groep maken’ hieronder.

Een videogesprek starten: typ de naam van de contactpersoon die u wilt videobellen in de zoekbalk > Selecteer de naam in de lijst > Tik op het pictogram ‘Videogesprek’ in het midden onder aan het scherm.

De eerste keer dat je belt, zal Google je vertellen “Smile! Knock Knock is op”, samen met een bericht dat zegt dat je vriend – als hij of zij heeft u als een contact – ziet u verschijnen op hun telefoon terwijl je belt. Je vriend kan je echter niet zien terwijl hij je belt met deze functie. Dus wanneer je een vriend video belt, zie je een scherm dat je waarschuwt dat je video zichtbaar is, dan zie je de naam of het nummer van de persoon die je video belt, en een eindknop, die allemaal bovenop een weergave van wat je camera ziet (waarschijnlijk je).

Wanneer een vriend video belt u, en je toevallig met behulp van uw telefoon, ziet u een inkomende video-oproep scherm, die een weergave van wat zijn of haar camera ziet, de naam of het nummer van uw vriend, en knoppen om te beantwoorden of te beëindigen van de video-oproep bevat. Als je je telefoon niet gebruikt, krijg je mogelijk gewoon een melding dat er een videogesprek binnenkomt, maar dat hangt af van je meldingsvoorkeuren.

Zodra u een videogesprek beantwoordt of als uw vriend uw oproep beantwoordt, ziet u het werkelijke videogespreksscherm, dat een weergave bevat van wat zijn of haar camera ziet en vier knoppen. Deze knoppen zijn voorzien van een mute-knop, een knop om te schakelen tussen uw camera’s aan de voor- en achterzijde, een knop met weinig licht en een knop voor het einde. Er is ook een miniatuur van uw cameraweergave (die u tikken om de cameraweergave van uw vriend te vergroten en zo te minimaliseren tot de ronde miniatuur). Het is allemaal vrij eenvoudig, om eerlijk te zijn.

Wanneer u of uw vriend een gesprek beëindigt, wordt u teruggebracht naar de cameraweergave/zoekbalk en het knopscherm ‘Groep maken’.

Opmerking: met de zoekbalk kun je zoeken naar contactpersonen op naam of nummer en vrienden uitnodigen voor Duo. Je vrienden moeten Duo installeren om je te kunnen videobellen met Duo – wat voor de hand ligt, maar het vermelden waard is.

Voorkeuren beheren

Tik in de hoofd-app-interface van Google Duo (de cameraweergave/zoekbalk en het knopscherm ‘Groep maken’ op de knop drie horizontale stippen in de rechterbovenhoek. Je ziet dan opties om naar Instellingen, Help en Feedback te gaan. Tik op de optie Instellingen.

Onder dit menu zijn er verschillende instellingen die u wijzigen, waaronder de mogelijkheid om Knock Knock en Low-light modus uit te schakelen. U ook uw mobiele datagebruik beperken, uw telefoon laten trillen tijdens het bellen (alleen Android), uw telefoonnummer uitschrijven, een Google-account toevoegen en nummers blokkeren, onder andere zoals Siri Shortcuts voor iOS-gebruikers.

Kun je Knock Knock uitschakelen op Google Duo?

Ja. Duo heeft een functie genaamd Knock Knock waarmee je live video van je beller zien voordat je antwoordt. U deze functie uitschakelen onder het menu ‘Instellingen’ in de app (zie ‘Voorkeuren beheren’ hierboven).

Kun je de modus bij weinig licht uitschakelen op Google Duo?

Ja. Duo heeft een functie genaamd Low-light mode die je zichtbaarder maakt voor de persoon aan de andere kant van een videogesprek als je een slecht verlichte omgeving hebt. U deze functie uitschakelen onder het menu ‘Instellingen’ dat we hierboven in het gedeelte ‘Voorkeuren beheren’ hebben genoemd.

  • Wat is de modus Weinig licht van Google Duo, hoe werkt het en hoe gebruik je het?

Kun je groepsvideogesprekken voeren op Google Duo?

Ja, Google Duo biedt groepsvideogesprekken voor maximaal 12 personen. Als u een groep wilt maken, tikt u op ‘Groep maken’ onder aan het Scherm Google Duo en selecteert u de contactpersonen die u wilt toevoegen.

Kun je bellen op Google Duo?

Ja. Net als FaceTime en WhatsApp biedt Duo zowel spraakoproepen als videobellen