Wat is Night Sight en wat kan het doen op de Pixel-telefoon?

 • door

Toen Google de Pixel 3 aankondigde, toonde het de nieuwe fotomodus genaamd Night Sight. Het werd niet gelanceerd met de nieuwe apparaten, maar werd in november 2018 uitgerold naar Pixel-apparaten om de manier waarop je foto’s maakt bij weinig licht te veranderen. Het was een game-changer, het verschuiven van het doel voor nachtfotografie in smartphones.

Hier is alles wat je moet weten over Night Sight en hoe het werkt.

Welke telefoons krijgen Night Sight?

Het goede nieuws is dat is niet een technologie die beperkt is tot de nieuwste Pixel handsets. Google is behoorlijk gul en biedt Night Sight aan alle Pixel-telefoons:

 • Pixel
 • Pixel 3
 • Pixel 3 XL

Het beste deel van dit nieuws is dat Night Sight zal werken op zowel de camera’s aan de voor- als achterkant, dus je moet ook geweldige selfies kunnen maken.

Google zegt voortdurend dat de Pixel Camera alleen is ontworpen om te werken op Pixel-telefoons. Het is technisch niet beschikbaar op andere apparaten, hoewel sommige de Pixel Camera hebben geïmporteerd naar andere Android-apparaten om toegang te krijgen tot de functies van Google.

Hoe werkt Night Sight?

Google zegt dat Night Sight vertrouwt op AI en machine learning om u resultaten te geven die u normaal gesproken niet zou kunnen bereiken zonder een statief en een DSLR-camera.

De technologie zelf is eigenlijk zeer vergelijkbaar met die op de Huawei P20 en Mate 20 telefoons, met behulp van meerdere foto’s en het combineren van hen, met AI werken om ervoor te zorgen dat de kleur in balans blijft en dat schudden tot een minimum wordt beperkt.

Dit is wat er gebeurt:

1. Night Sight detecteert beweging

Night Sight detecteert beweging, zowel in termen van handdruk en beweging in de scène. Beweging is een probleem voor lange belichtingen omdat het onscherpte veroorzaakt. Door de beweging te detecteren voordat de foto wordt gemaakt, kan Night Sight het opnameproces optimaliseren om onscherpte te verminderen en u een scherpe foto te geven.

Als de telefoon stabiel is, kan het gebruik maken van een langere belichting, om meer licht in te krijgen zonder de zorgen over onscherpte. Als er meer schudden of bewegen is, zal het gebruik maken van meer kortere belichtingen en vervolgens de resultaten samenvoegen om de effecten van een beweging te minimaliseren. Het samenvoegen van foto’s is een deel van de magie hier, omdat het maakt snaps op verschillende instellingen om uit te kiezen informatie en bij te dragen aan de uiteindelijke afbeelding.

Dit alles is automatisch – alles wat je hoeft te doen is druk op de knop en je krijgt je foto, maar je moet de telefoon stabiel te houden, terwijl dit gebeurt voor de beste resultaten.

2. Night Sight gebruikt AI om kleur opnieuw in balans te brengen

Nacht- of foto’s met weinig licht lijken vaak niet op de werkelijke scène – vaak worden ze geel of rood, waarbij ze een warme cast aannemen die er niet natuurlijk uitziet.

Dit is waar machine learning komt in, want het heeft geleerd hoe dingen eruit moeten zien, dus kan streven naar een foto die er realistisch uitziet – en niet net als een slechte smartphone snap bij weinig licht. Google zegt dat het doel is om foto die eruit ziet als wat je ziet met je ogen.

Zodra beide processen zijn gebeurd, moet je een nachtfoto die eigenlijk ziet er goed uit, in plaats van een wazige puinhoop.

Night Sight gebruiken

Wanneer je de camera op je Pixel opent in minder licht, krijg je een kleine melding op de zoeker met de vraag of je Night Sight wilt gebruiken. Je hierop tikken om direct naar Night Sight te gaan.

Google

Of je Night Sight vinden in de opnamemodi in je Pixel-camera in de sectie ‘Meer’. Zodra je in de Night Sight-modus bent, hoef je alleen maar op de sluiterknop te drukken en begint het vastleggen, wat een paar seconden duurt.

Als het vrij donker is, moet u mogelijk tikken om scherp te stellen en moet u normaal gesproken iets vinden dat wat contrast geeft, zodat de camera scherp kan worden gemaakt.

Night Sight voorbeeld foto’s

Google heeft voorgesteld om je eigen Nachtfoto’s te delen met #teampixel #nightsight op sociale media en heeft een aantal van zijn eigen foto’s gedeeld.

1/3Androidrevolution

2/3Androidrevolution

3/3Androidrevolution

We hebben hier een aantal Night Sight-voorbeelden van de Pixel 3 XL opgenomen. We hebben Night Sight gevonden als een geweldige performer in de afgelopen 12 maanden. Pas nu begint het te worden overtroffen door nieuwere apparaten. De Huawei P30 Pro is duidelijk een betere performer in omstandigheden met weinig licht en de nieuwe iPhone 11 doet ook geweldig werk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sony heeft zijn vlaggenschip telefoon bijgewerkt, kiezen niet om het een nieuwe naam te geven, maar op zijn plaats een nieuwe naamgeving stijl voor Xperia-telefoons. Zo is de Xperia 1 II geboren – dat is Xperia 1 mark 2 – het updaten van de 2019 Xperia 1, Sony’s 4K-vlaggenschiptelefoon.

Het biedt genoeg om enthousiast over te worden, aangezien Sony zijn kraam zet om de agressieve vooruitgang van Chinese fabrikanten en oude rivalen Samsung af te weren. Dus wat biedt de nieuwste Sony Xperia?

Releasedatum en prijs

 • Beschikbaar “late lente”
 • Prijs TBC

Sony Mobile houdt meestal persconferenties op maandag van Mobile World Congress 2020, maar helaas ’s werelds grootste mobiele beurs werd geannuleerd als gevolg van coronavirus angsten in 2020. Echter, Sony kondigde haar telefoon via een online persconferentie op die datum. De exacte Beschikbaarheid van Xperia 1 II is momenteel onbekend, waarbij Sony ons alleen een losse “late lente”-termijn geeft.

Sony heeft ook nog geen prijs, hoewel we verwachten dat het nieuwe vlaggenschip in dezelfde prijsklasse zal zitten als het 2019-model.

Eekhoorn widget weergeven

We controleren 1.000s van de prijzen op 1.000s van retailers om u de laagste nieuwe prijs die we kunnen vinden. Androidrevolution  kan een commissie van deze aanbiedingen krijgen. Lees hier meer.

Ontwerp

 • 166,0 x 72,0 x 7,9 mm, 181 g
 • 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting
 • IP65/68, Gorilla Glass 6

Sony erin geslaagd om haar plannen goed onder wraps te houden, met weinig lekken weggeven van de nieuwste apparaten te lanceren. Helaas, met de annulering van Mobile World Congress, was er ook geen gelegenheid om een hands-on tijd te krijgen met de nieuwe apparaten niet – iets wat we zullen proberen te doen zo snel als we kunnen.

De nieuwe apparaten weerspiegelen het ontwerp van de Xperia 1, maar er zijn een paar veranderingen – niet alleen met de camerapositionering, maar ook met de herintroductie van de 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting. Dat klopt, met Sony biedt zo veel geweldige hoofdtelefoons en reageren op feedback van klanten, hebben we gezien de terugkeer van die legacy-verbinding.

De 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting is ook afgestemd om crosstalk te verminderen, terwijl er ondersteuning is voor Sony 360 Reality Audio, DSEE Ultimate en HiRes Audio. Er is ook Dolby Atmos-ondersteuning van de stereo-luidsprekers aan de voorkant.

Behoud van de 21:9 display, dat nog steeds domineert het ontwerp resulteert in een hoge telefoon, dicht bij de grootte van de vorige handset, maar afslanken een beetje. De bedieningselementen trekken nog steeds naar beneden met een vingerafdrukscanner aan de rand, de camera’s bewegen naar de linkerkant van de achterkant in plaats van het midden.

Er is IP65/68 binnendringen bescherming, terwijl de telefoon is Corning Gorilla Glass 6 zowel aan de voorkant en de achterkant. Het zal komen in zwarte en paarse kleuren.

Sony Mobiel

 • 6,5-inch OLED-scherm, 21:9-aspect
 • Resolutie van 3840 x 1644 (4K)
 • HDR compatibel

Na een overstap naar 21:9 houdt Sony vast aan dat aspect, terwijl het ook de functie behoudt die de Xperia 1 kenmerkte – het 4K-scherm. Dat zal zorgen voor een geweldige telefoon voor het vastleggen en kijken naar films, iets waar van de vorige telefoon met zowel een HDR-compatibele display en HDR video-opname een optie voor de camera.

Het is een OLED-scherm, met wat Sony noemt motion blur reduction die tot doel heeft om visuals te leveren, zoals een 90Hz-scherm – hoewel we geloven dat het een frame insertie systeem in plaats van een echte 90Hz-scherm. U krijgt ook de optie om de witbalans handmatig in te stellen om de gewenste visuals te krijgen.

Hardware

 • 5G 5G
 • 4000mAh batterij

De kern van de Xperia 1 II is de Qualcomm Snapdragon 865, samen met de X55-modem, die 5G-connectiviteit levert. Sony heeft gezegd dat dit een sub-6Ghz compatibel apparaat is, we weten niet of verschillende 5G-typen in verschillende regio’s worden ondersteund. Het wordt ondersteund door 8GB RAM, dus we verwachten dat dit een krachtige telefoon, passend bij zijn vlaggenschip status.

Er is 256GB opslagruimte.

Er is een 4000mAh batterij, die, terwijl ruim, is niet de grootste rond, maar we raden dat is een trade-off tegen het slanke frame van deze telefoon. Er is Qi draadloos opladen, evenals snel bedraad opladen. Sony zegt dat je 50 procent batterij te krijgen in 30 minuten, hoewel voor dat je de 21W PD lader nodig, die niet in de doos. Je hebt misschien het geluk om er al een te bezitten voor een ander USB Type-C-apparaat.

Het ondersteunt ook 15W draadloos opladen, dus het is niet de snelste oplaadtelefoon die er is, maar het is snel genoeg. Je krijgt alle batterijoptimalisatie van Sony, zoals de Stamina Mode, evenals adaptieve Battery Care, een AI-aangedreven systeem dat is ontworpen om je gebruik te herkennen en dienovereenkomstig aan te passen.

Camera

 • 12 MP, 1/3.5in, f/1.7 OIS hoofdleiding
 • 12 MP, 1/2.6in, f/2.2 OIS ultrabreed
 • 12MP, 1/1.7in, f/2.4 OIS telelens
 • Time-of-flight sensor
 • 8MP camera aan de voorkant

Sony gaat groot op camera’s, maar volgt niet sommige rivalen in het kijken om grotere resolutie dan iemand anders te bieden. In plaats daarvan, Sony’s aanpak is meer als die van Apple en Google, vasthouden aan 12-megapixel sensoren.

Dat ziet een drievoudig camerasysteem met Behulp van Zeiss lenzen die is samengesteld met behulp van know-how van Sony’s Alpha digital imaging experts. De Xperia 1 II introduceert een Photo Pro-modus, met een visuele lay-out die de gebruikersinterface van de Sony Alpha 9 weerspiegelt, ontworpen om het een vertrouwde omgeving te maken voor gevorderde gebruikers.

Dit sluit zich aan bij de Cinema Pro-app die is ontworpen om geavanceerde videofuncties te leveren.

De kop functies zijn een 20fps burst-modus die kan geven u autofocus en automatische belichting met onderwerp tracking door de burst. Sony is ook beweren echt hoge scherpstelsnelheden – iets wat de Alpha-camera’s staan bekend om – die monsters op 60 frames per seconde. Dat zou moeten betekenen dat het onderwerp scherp is wanneer u op de knop drukt.

Dat is een van de taken die de tijd van de vlucht sensor zal doen – het stimuleren van de scherpstelsnelheden bij weinig licht.

Er is ook real-time eye focus, dus als je schieten mensen of dieren, het kan de ogen te detecteren en ervoor te zorgen dat die in focus om u te helpen een grote snap.

Volgende Sony Xperia geruchten: Wat is er gebeurd tot nu toe?

Hier zijn alle geruchten en lekken over de volgende Sony Xperia-telefoon.

22 januari 2020: Sony’s eerste 5G Xperia-telefoon moet aankomen op MWC 2020 met quad-cam setup

Rapporten uit China suggereren dat de nieuwe Sony handset gelanceerd op MWC zal worden 5G ingeschakeld, samen met een aantal andere spec details.

6 januari 2020: Volgende Sony Xperia-telefoon wordt blootgelegd in hardcore fotolek

Renders van een betrouwbare bron geven ons een goede blik op een aanstaande Xperia-apparaat met een aantal specificaties.

Hier komt je allereerste blik op die ik neem aan zal worden gelanceerd als #SONY # XPERIA5Plus! (wie weet echt over het benoemen van regelingen tegenwoordig?…) 360° video + prachtige 5K renders + afmetingen + weinig specs, namens… Ikzelf en @Slashleaks…

— Steve H.McFly (@OnLeaks) 6 januari 2020

10 december 2020: Sony’s volgende Xperia-vlaggenschip zou kunnen lanceren op Snapdragon 865 met 12GB RAM

Informatie van Geekbench suggereert dat er een Xperia-apparaat test met Snapdragon 865 en 12GB RAM.

19 juni 2020: Sony’s telefoon met zes camera’s heeft belangrijke specificaties gelekt

Vroege specs schetsen de samenstelling van een zes camera systeem voor een komende Sony telefoon.

Zoals ik al zei vorige week gaat er een nieuwe Sony telefoon. Vandaag hoorde ik een aantal dingen met betrekking tot het camera specs: De specs kunnen anders zijn in het eindproduct te doen om dit apparaat nog steeds in ontwikkeling. De beelden zijn gebaseerd op verbeelding. Geniet van de specs! pic.twitter.com/pKWR7L9dTT