Google opent Bay View HQ, eerste zelfontworpen campus 

Bay View HQBay View HQ

Google heeft zijn nieuwe Bay View HQ geopend. Het is de eerste campus die Google zelf ontwikkelde en de plannen lagen er al van 2013.

Advertentie

Het is alvast duidelijk dat Bay View HQ in San Francisco geen doorsnee kantoor is. Vanop een afstandje ziet het dak eruit als de schubben van een draak. De reusachtige panelen zijn concaaf en hebben ongetwijfeld hun functies voor het afvoeren van regenwater en isoleren tegen de hitte en koude.

Als je zou inzoomen, dan zie je dat achter het gekke design een constructie van 90.000 zilveren zonnepanelen schuilt. Die hebben de capaciteit om bijna 7 megawatt op te wekken, ofwel 40 procent van alle energie die het gebouw zou verbruiken. Windmolenparken in de buurt zorgen ook voor stroom om de volledig elektrische campus (waar in twee keukens zonder gas gekookt wordt) van voldoende energie te voorzien.  

Credit: Google
Credit: Google

Bay View HQ tjokvol groene techniek 

Daarnaast heeft de campus een systeem dat automatisch de blinden voor de ramen open en sluit, zodat er zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenvalt. Een ventilatiesysteem gebruikt uitsluitend lucht van buitenaf.  

Verder kan de campus ook nog uitpakken met de grootste geothermische installatie in Noord-Amerika. Die helpt Bay View HQ verwarmen en afkoelen, zonder fossiele brandstoffen. Speciale pompen halen in de winter warmte uit de grond en laten die bij warme zomertemperaturen wegvloeien in de bodem. 

Sinds de coronapandemie is Google nog maar net overgeschakeld op een hybridewerkregime. Het natuurlijke licht en de groene omgeving kan het de werknemers wat makkelijker maken om het thuisfront in te ruilen voor het kantoor. 

Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Bron: Techpulse.be