Deze pagina is vertaald met behulp van AI en machinaal leren voordat hij is beoordeeld door een menselijke redacteur in uw moedertaal.
(Pocket-lint) – Nintendo is een bedrijf dat door de jaren heen een aantal rare, wonderlijke en maffe gaming gizmos heeft geproduceerd.
Het deed zeker een paar wenkbrauwen fronsen met de aankondiging van het voornamelijk kartonnen spelsysteem genaamd Labo in 2018.
Het heeft echter nog vreemdere concepten in zijn kast opgeslagen – eigenaardigheden die de Japanse gamegigant of partners in de loop der jaren op de markt hebben gebracht. Er zijn tal van andere accessoires en een strooiing van, losjes genoemde, games die een double take teweegbrachten.
Kijk maar eens naar het volgende en we weten zeker dat je net zo zult giechelen als wij. Misschien heb je er zelfs nog wel een op zolder liggen.
LaserScope
In de jaren 90 kreeg alles met laser in de titel aandacht. Helaas, zonder echte laserguns zou het ook een teleurstelling worden.
Het idee was een headset die spraakbesturing en lasergerichte interacties mogelijk maakte. In werkelijkheid was de plastic headset in wezen een lichtpistool met een microfoon. Je stem werd gebruikt om een schot te lossen en je richtte met je oog, maar elk geluid deed het afgaan. Het werkte ook maar op één spel.
NES Zapper
We kennen dit lichtpistool allemaal omdat het bij de NES zat en werkte met Duck Hunt. Klassieker.
R.O.B.
De Robotic Operating Buddy is ontworpen om eenzame gamers een robotvriend te geven om mee te spelen. Hij bestuurde fysiek de tweede controller voor gamen met twee spelers zonder dat er een mens aan te pas kwam. Nee, echt waar.
Het idee was om winkels aan te sporen de console in voorraad te nemen, omdat hij gericht was op kinderen. Daarom werd R.O.B. geleverd bij de eerste serie NES consoles. Het feit dat het maar met twee spellen werkte – Gyromite en Stack Up – betekende uiteraard dat het geen lang leven beschoren was.
Super Scope
Dit twee meter lange beest deed de NES Zapper gun lijken op een erwtenschieter. Het was in wezen hetzelfde als het lichtpistool, waarmee je kon richten en schieten, maar dan gigantisch.
Deze raketwerper had zes AA-batterijen nodig en moest op de schouder worden gedragen. Een indrukwekkend wapen. Helaas werkte het alleen met 12 compatibele spellen, waaronder Yoshi’s Safari, Lemmings 2 (ja, we weten het) en de meegeleverde Super Scope 6.
Wally Bear en de NO! bende
Dit schattige skateboardende hoofdpersonage werd gecreëerd als onderdeel van een campagne om kinderen te helpen nee te zeggen tegen drugs- en alcoholmisbruik.
Hoewel het spel misschien niet al te veel harten en geesten heeft bewogen, was de campagne eromheen 15 jaar na de release nog steeds actueel. Deze omvatte een hulplijnnummer voor kinderen met drugs- en alcoholproblemen. Een titel die dus de moeite waard is, ook al ziet het er naar huidige maatstaven gek uit.
Speedboard
Dit belachelijke accessoire was in wezen een houder voor een NES-controller. Het idee was dat het de hoek van de vingers zou veranderen, zodat je sneller op knoppen kon slaan. Dat was het.
Het Speedboard werd al na een paar maanden niet meer gebruikt.
Power Handschoen
De naam alleen al was genoeg om de meeste mensen naar hun dichtstbijzijnde spelwinkel te doen rennen om hun eigen Power Glove te bemachtigen. Maar zoals de meeste grote ideeën uit de late jaren tachtig, was de realiteit niet zo geweldig.
Hoewel de handschoen het goed deed qua verkoop, waren er maar weinig spellen en was hij onnauwkeurig, waardoor hij moeilijk te gebruiken was. Het apparaat gebruikte microfoons en luidsprekers om bewegingen van vingers te detecteren. Knoppen konden worden ingesteld om verschillende dingen te doen, zoals sneller schieten. Maar zonder spelletjes ter ondersteuning was er weinig nut.
Een cool idee, zijn tijd ver vooruit misschien.
Wall Street Kid
De titel alleen al zou een dood teken moeten zijn dat dit een droog spel over handel zou worden.
Het idee was om veel geld te verdienen en op date te gaan en dure spullen te kopen. Grote lessen voor de kinderen hier dan.
Een gelijkenis met een jonge Donald Trump op de cover is ons ook niet ontgaan.
De avonturen van Bayou Billy
Als Redneck America als spel zou worden uitgebracht in Japan, zou het dit zijn. En dat was het ook. De cover alleen al geeft genoeg weg over hoe deze rootin’ tootin’ titel draaide om het redden van het meisje en daarbij een echte man te zijn.
De gameplay was breed, met vechten, rijden en schieten om het meisje te redden. Je kon zelfs wisselen tussen de NES-controller en het lichtpistool voor de schietfases. Niet allemaal slecht dus.
Capcom
Ooit had Domino’s een mascotte, genaamd Noid. En dankzij Nintendo en Capcom kreeg deze jongen zelfs zijn eigen spel.
De 2D-actieplatformer laat je de kleimaker Noid besturen, die zijn kwaadaardige dubbelganger moet tegenhouden om New York City te vernietigen. Het spel ziet er goed uit, compleet met eindbaasgevechten. En alsof dat nog niet genoeg was, kwam de titel met een $1 Domino’s pizza coupon. Yum.
Een jongen en zijn Blob: Problemen op Blobolonia
Ja, dat was de titel van het spel. Moeten we nog meer zeggen?
Het hoofdpersonage is naamloos en werkt samen met zijn vormveranderende blob om de wereld te redden. Dit gebeurt via een op platformpuzzels gebaseerde spelstijl. Het spel werd geprezen als origineel in zijn spelstijl en kreeg zelfs een vervolg op de Game Boy.
Nintendo Labo VR
Nintendo Labo VR is een kartonnen bouwpakket voor virtual reality voor de Nintendo Switch. Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar, waaronder vogels, olifanten en meer. Het is een beetje bonkerig en is een beetje een gimmick die snel zijn aantrekkingskracht verliest, maar zeker eigenzinnig.
Roll & Rocker
Ondanks de slimme, maar grotendeels irrelevante naam deed dit product het niet goed. Het idee was om van de gamer de controller te maken.
Door op het kantelbare platform te gaan staan kon de persoon de D-Pad worden. De normale controller werd in het apparaat gestoken voor toegang tot de A- en B-knoppen.
Helaas werkte dit grotendeels niet op de meeste NES titels, omdat het vaak haperde. Maar misschien maakte het idee de weg vrij voor de danspads die een decennium later volgden, dus niet helemaal slecht.
Virtual Boy
Toen Nintendo in 1995 besloot een uitstapje te maken naar de virtuele wereld van 3D-gaming, werd de Virtual Boy geboren. Om kort daarna op zijn spreekwoordelijke achterste te sterven.
Dit was een console op zich die een vaste headset gebruikte om een meestal rood gekleurd 3D-beeld naar de kijker te sturen. Er zat ook een controller bij voor het spelen van vreselijke spelletjes zoals Mario’s Tennis. De console had slechts 22 spellen uitgebracht in zijn levensduur en werd door critici met de grond gelijk gemaakt.
Met slechts 1,26 miljoen verscheepte exemplaren wordt hij nu beschouwd als een waardevol verzamelobject.
Kettingzaag controller
Deze grotesk uitziende controller werd niet door Nintendo gemaakt, maar verscheen wel als optioneel accessoire voor een Nintendo-console, wat op zich al vreemd is.
De Chainsaw Controller werd speciaal ontworpen voor Resident Evil 4 op de Nintendo GameCube en beweerde de algemene ervaring van het spel te verbeteren. Hoewel niet alle gebruikers het ermee eens waren.
Donkey Kong bongo’s
In de wazige dagen van de Nintendo GameCube werden DK Bongo’s uitgebracht naast verschillende muziekspellen, waaronder Donkey Konga, Donkey Konga 2 en Donkey Konga 3. De bongo’s hadden een eenvoudig ontwerp – sla op de linkertrommel om naar links te gaan en op de rechtertrommel om naar rechts te gaan. Met andere bewegingen konden gebruikers salto’s maken, over lianen slingeren of tussen muren springen.

Amazon’s Prime Early Access Sale is hier met een aantal grote kortingen op Xbox games en accessoires.
Geschreven door Rik Henderson.
Bron: Pocket-lint.com