Aanmelden met Apple

gebruiken

Vroeger betekende aanmelden bij nieuwe apps dat u uw e-mailadres moest onthullen en voor elk account een nieuw wachtwoord moest aanmaken. Toen dat te verwarrend en tijdrovend werd, gaven we toe aan de verleiding om een Facebook-account als universele login te gebruiken, ondanks terechte bedenkingen over privacyproblemen.

Met iOS 13, iPadOS 13, WatchOS 6, tvOS 13 en MacOS Catalina introduceerde Apple Sign in . Met de aanmeldingsfunctie kunt u zich privé aanmelden bij apps en websites van derden en deze beheren met uw Apple ID, in plaats van uw e-mail te verstrekken aan iedereen die daarom vraagt. Een Aanmelden met Apple- knop op een app of website betekent dat u een account kunt instellen en kunt inloggen met uw Apple ID. Om Aanmelden te gebruiken, moet u een Apple ID hebben waarop tweefactorauthenticatie is ingeschakeld en moet u zijn aangemeld bij iCloud. U kunt Aanmelden met verschillende webbrowsers gebruiken, waaronder Apple's Safari en zelfs op Android of Windows.

Als je het eenmaal hebt ingesteld en apps en websites om je naam en e-mailadres vragen om je account in te stellen, kun je in plaats daarvan Hide My Email – Apple's privé-e-mailrelaisdienst – gebruiken om een anoniem e-mailadres te maken dat app-berichten doorstuurt naar je account. echt e-mailadres zonder het aan derden te onthullen. Alleen de geregistreerde app of ontwikkelaar kan via dit adres met u communiceren en u kunt deze uitschakelen als u deze niet langer wilt gebruiken.

Gebruik Aanmelden op uw iOS-apparaat

  • Log in met uw Apple ID op uw apparaat.
  • Tik op de knop Aanmelden met Apple op de app of site die u wilt gebruiken.
  • Als u om uw naam en e-mailadres wordt gevraagd, vult Log in met Apple automatisch de informatie van uw Apple ID in. U kunt uw naam bewerken of kiezen voor Deel mijn e-mail of Verberg mijn e-mail .
  • Tik op Doorgaan en bevestig met Face ID, Touch ID of de toegangscode van uw apparaat.
  • Als u geen Face ID, Touch ID of een toegangscode heeft, kunt u uw Apple ID-wachtwoord gebruiken.
  • Zolang u bent aangemeld bij uw apparaat, blijft u aangemeld bij die apps.
  • Als u zich opnieuw moet aanmelden, tikt u gewoon op de knop Aanmelden met Apple en herhaalt u het proces.

Een willekeurig door Apple voor u gegenereerd e-mailadres ziet er ongeveer zo uit: dpdcnf87nu@privaterelay.appleid.com. Dit is vooral handig als u een app voor het eerst bekijkt, of als u een ontwikkelaar niet kent (of niet volledig vertrouwt). U kunt de e-mailadressen wijzigen of het doorsturen van e-mail op elk moment uitschakelen.

  • Ga op je iPhone naar Instellingen en tik op je naam.
  • Tik op Naam, Telefoonnummers, E-mail en tik vervolgens op Doorsturen naar onder Mijn e-mail verbergen .
  • Kies het adres waarnaar u e-mails wilt doorsturen.
  • Wanneer u het e-mailadres kiest, is dit van toepassing op e-mail van alle apps en ontwikkelaars die Hide My Email gebruiken.

De relayservice van Apple stuurt automatisch alle berichten die naar dit adres worden verzonden door naar uw echte e-mailadres. Deze mogelijkheid betekent dat u deze e-mails kunt lezen (en zelfs kunt beantwoorden), terwijl u uw echte e-mailadres privé houdt. Apple scant geen e-mailinhoud, maar voert wel spamfilters uit. Alle berichten worden seconden na levering verwijderd van de relayservers van Apple.

Schakel het doorsturen van e-mails uit

Als u geen e-mails van specifieke websites of apps wilt ontvangen, heeft u de mogelijkheid om deze te blokkeren. U kunt ook naar uw instellingen gaan en de optie Doorsturen uitschakelen.

  • Ga op je iPhone naar Instellingen en tik op je naam.
  • Tik op Wachtwoord en beveiliging .
  • Tik op Apps met uw Apple ID .
  • Zoek de app die u wilt beëindigen.
  • Selecteer Stop met het gebruik van Apple ID en kies vervolgens in het volgende paneel om te stoppen met gebruiken .

Ervan uitgaande dat al uw apparaten naar dezelfde Apple ID linken, als u een app gebruikt zonder uw Apple ID op het ene apparaat in te voeren, zullen uw andere apparaten u ook uitloggen bij de app. Telkens wanneer u die app of website opnieuw bezoekt, krijgt u de mogelijkheid om u aan te melden bij Apple of om een nieuw account aan te maken. Als u zich wilt aanmelden bij uw oorspronkelijke account, kiest u Aanmelden met Apple.

Bij sommige apps kun je inloggen met een ander wachtwoord dan je Apple ID, dus je hoeft het niet te gebruiken om toegang te krijgen tot die app. Met een aantal andere apps kunt u Aanmelden voor meerdere functies en apps gebruiken. Houd er echter rekening mee dat wanneer u stopt met het gebruik van uw Apple ID of het doorsturen van e-mail uitschakelt, dit mogelijk van toepassing is op alle andere apps van dezelfde leverancier.

Aanbevelingen van de redactie

Via: DigitalTrends