Zo kun je je account op Twitter verwijderen

  • door
Twitter account verwijderenTwitter account verwijderen

Met Twitter in handen van Musk is het nog de vraag of je je account wil behouden. Verwijder definitief je Twitter-account met deze 4 stappen.

Musk is inmiddels vol goede moed begonnen aan het naar smaak aanpassen van Twitter. Dit weekend kwam al naar buiten dat de verificatieoptie straks 20 dollar per maand kost. Daarnaast stelt de topman dat er een toezichtsraad komt om belangrijke beslissingen over content en accountherstellingen te nemen.

Overname: reden tot vertrek?

Dat laatste klinkt hoopvol, maar we mogen niet vergeten wat de Tesla en SpaceX-topman eerder liet vallen over de toekomst van het platform. Volgens de miljardair zou de vrijheid op Twitter hersteld worden, mede door content minder en op een andere wijze te modereren.

Dat er minder ruimte is om te modereren hangt mogelijk samen met de aangekondigde ontslaggolf. Nu de overname is afgerond zou driekwart van het personeel het veld moeten ruimen. Wat hiervan de gevolgen zullen zijn, is nog lastig te overzien. Duidelijk is dat de weerbarstige situatie waarin het platform zich op dit moment bevindt, er mogelijk niet beter op zal worden. Er wordt al jaren kritiek geuit op de beperkte moderatie, wat leidt tot spamberichten en zelfs bedreigingen die regelmatig niet verwijderd worden.

Uiteraard is Elon Musk pas sinds vrijdag écht aan de macht. Daarmee is het nog te vroeg om een conclusie te trekken over de gevolgen van zijn acties. Wil je niet wachten tot Musk je verder in zijn greep heeft en je zo’n conclusie kan trekken? Dan kan je uiteraard je Twitter-account verwijderen. Hoe? Wij leggen het je in 4 stappen uit.

Zo verwijder je je Twitter-account

Zodra je je account met onderstaande stappen hebt verwijderd, duurt het nog wel 30 dagen voor deze definitief van de servers is gewist. Log je binnen die 30 dagen toch weer in, dan worden alle gegevens – waaronder je volgers, tweets en likes – hersteld.

  1. Open de Twitter-app op je Android of iOS-smartphone
  2. Klik op je profiel-icoon rechtsboven en kies Instellingen en ondersteuning, gevolgd door Instellingen en privacy
  3. Klik bovenaan op Jouw account en vervolgens op Account deactiveren
  4. Selecteer in het volgende scherm onderaan Deactiveren om je keuze te bevestigen

Let er wel op dat je de gebruikersnaam van je Twitter-account later niet nog op een ander account kan instellen. Net als bij Instagram wordt je accountnaam na het verwijderen definitief verzegeld en kan deze niet door andere ‘twitteraars’ worden gekozen. Ook niet nadat de termijn van 30 dagen is verstreken.


Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Bron: Techpulse.be